Home

BESTUUR

Het Lucas van Leyden Mecenaat is in de huidige vorm actief sinds maart 2011. Het mecenaat is een stichting met een eigen bestuur.

Het bestuur bestaat uit:

  • Elco Brinkman, voorzitter
  • Sylvia den Engelsen, secretaris
  • Haro Schultz van Haegen, penningmeester
  • Quirijn Bongaerts
  • Matthijs Geneste
  • Caesar Sterk
  • Carolien Stolte

MECENASSEN

De mecenassen van het Lucas van Leyden Mecenaat zijn particulieren en vertegenwoordigers uit onder meer het bedrijfsleven, wetenschap, gezondheidszorg en de advocatuur.

Staalmeesters

Charlotte Icke–Lemmens, Rik Kamps, Wim de Leeuw en Marisa Zwartjes, mevrouw Wurfbain-Sanders.

Drapeniers

Mark en Femke Aukema, Tony Bel en Suze Bel-van Liere, Elco Brinkman, Buik & Van der Horst Gerechtsdeurwaarders, Juul Covers en Ellen Simons, De Clercq advocaten notariaat, Pim en Liesbeth van Duren, Sylvia den Engelsen, Philip en Ineke Everts-Kuik, Heleen Gall, Alexander C. Geertsema, Fred en Fia van Haasteren, Hans Härtel, Maas en Nelleke van Hoeken, Ronald Knappers en Odile Heynders, Laaken Asset Management N.V., Ingrid Moerman, Rabobank Leiden - Katwijk, Frits Rijksen en Henny Buschman, Haro Schultz van Haegen, Menno en Miep Smitsloo, Caesar Sterk en Ine Sterk-Berkvens, Studio America BV - De heer en Mevrouw America-Mantel, Marijke van der Wal en Elisabeth Koning.

Jong Mecenaat

Quirijn Bongaerts, Matthijs Geneste, Carolien Stolte.

Mecenassen en bestuur van het Lucas van Leyden Mecenaat, conservatoren en directie van Museum De Lakenhal en directie Rijksmuseum tijdens mecenaatsdiner 2016 in het Rijksmuseum Amsterdam | Foto: Jan-Kees Steenman

EVEN VOORSTELLEN: DRS. SYLVIA DEN ENGELSEN

Secretaris bestuur Lucas van Leyden Mecenaat en Drapenier

Sylvia den Engelsen
Sylvia den Engelsen Bestuurslid Lucas van Leyden Mecenaat

Sylvia den Engelsen woont zelf al ruim 30 jaar in Leiden, inmiddels met haar man en dochter, en is verknocht aan de stad en zijn historie. Haar research- en adviesbureau voor zeer ervaren juristen is gevestigd in Amsterdam. Sinds 2010 is zij een van de bestuursleden van het Lucas van Leyden Mecenaat, waar ze kunst, historie, haar stad en een groep van diens allerleukste bewoners gecombineerd ziet.

  1. Wat is uw favoriete kunstwerk of plek in Museum De Lakenhal?
    Ik ontkom niet aan 'Het Laatste Oordeel' van Lucas van Leyden. Dit eerste keer dat ik dit meesterwerk zag was jaren geleden en ik was op slag verkocht. Die liefde op het eerste gezicht is nooit verdwenen.

  2. Waarom steunt u het museum als mecenas?
    Omdat het museum steun verdient, ik er graag ben en ik in de gelegenheid ben iets te doen. En door de inspirerende en geestige mensen in het mecenaat, verbonden door hun liefde voor het museum, de kunst en de behoefte om een paar keer per jaar samen een bijzondere avond mee te maken.

EVEN VOORSTELLEN: WIM DE LEEUW EN MARISA ZWARTJES

Staalmeesters Lucas van Leyden Mecenaat

Wim de Leeuw en Marisa Zwartjes hebben in Leiden hun thuisbasis gevonden en wonen aan één van de prachtige singels die Leiden rijk is. Wim studeerde in Leiden bedrijfsrecht en maakte van De Leeuw Groep een regionale markleider op het gebied van woningmakelaardij, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Marisa is als communicatieadviseur werkzaam. Beiden zijn enthousiaste bezoekers van de businessclub en tribune van ZZ Leiden.

Marisa Zwartjes en Wim de Leeuw
Marisa Zwartjes en Wim de Leeuw Leden Lucas van Leyen Mecenaat
  1. Wat is uw favoriete kunstwerk of plek in Museum De Lakenhal?
    ‘De Groenmarkt met gezicht op de Stille Rijn in Leiden’ van Hendrik van der Burgh. Prachtig om te zien hoe Leiden er in 1660 uitzag vanaf het terras bij Annie’s Verjaardag.

  2. Waarom steunt u het museum als mecenas?
    Als Leiden klein-Amsterdam is, dan is Museum De Lakenhal het kleine Rijksmuseum. Een museum waar we als Leidenaren enorm trots op mogen zijn. Het is fijn om binnen het mecenaat anderen te ontmoeten die net als wij in staat en bereid zijn om een bijdrage te leveren en de passie voor deze bijzondere plek te delen.